ЦСКА надигра Левски в голямото дерби на българския футбол двадесет дни след последния мач между двата отбора, този път с 3:1 в 163-ото противопоставяне между „червени“ и „сини“. Това спокойно можем да го наречем най-добрия мач, които двата отбора изиграха в последните години, защото предложиха много емоции и доста положения пред двете врати.

В 16-ата минута гредата спаси "червените", след като Ел Джемали стреля и вратаря Бусато изби в лявата греда. Секунди по-късно Рикардиньо изпусна сам срещу вратаря на противника, като стреля в аут с левия крак.

Предвид случващото се на терена до този момент гол падна във вратата на Пламен Андреев. Това се случи в 24-ата минута, когато Улас Скаршем бе точен. Линдсет изведе Сейни Санянг с хубаво подаване зад защитата, Лима изпусна левия защитник, който нахлу и центрира успоредно по земята, но Кордоба изби от краката на Каранга, но топката попадна в Скаршем, който с левия крак стреля моментално и прати топката в мрежата на Андреев.

Попадението даде самочувствие на играчите на Белчев, които следващата минута пробваха нов удар на Линдсет, но Андреев изби над горната греда, като демонстрира, че не е достатъчно уверен в този период на кариерата си, като това се дължи и на треньора на отбора.

Левски тръгна да гони равенството и остави пространствата в своята половина, което беше отлична новина за играчите на ЦСКА-София. В 35-ата минута Караесо изведе Скаршем от центъра, който напредна 40 метра, след което подаде към връхлитащия Линдсет, който прати топката в долния ляв ъгъл с удар от 11 метра. Това бе неговият втори гол във вратата на "сините" през този сезон, след като бе точен и през есента.

Попадението шокира играчите на Костов, които и без това не демонстрират характер от над половин година в тежките моменти, докато треньорът им се обърка още повече и играчите му в унисон с него направиха невероятен подарък на Караесо, което костваше и трето попадение във вратата на Андреев. Голът оприличава ситуация в тима от стадион "Георги Аспарухов", където явно не се работи добре, доказва го и детинската грешка на Лима, който изведе Кареасо сам срещу Андреев. Това се случи, след като бразилското крило бе останал последен човек при корнер на 26-кратните шампиони и опита да върне топката към своя вратар.

Така за първи път от 2013 година "сините" получиха три попадения в мач от ЦСКА през първото полувреме, когато в рамките на шест минути тимът на Стойчо Младенов вкара три гола и постигна победа с 3:0.

На почивката Николай Костов направи двойна промяна в състава си, пускайки на терена Евертон Бала и Патрик-Габриел Галчев, които замениха Фабио Лима и Кристиан Димитров.

Влезлият на почивката Евертон Бала шутира силно от дистанция още преди да е изтекла и минута игра от втората част и бе точен, но Бусато внимаваше и спаси.

„Сините“ продължиха да натискат в началото на второто полувреме и в 48-ата минута Джавад Ел Джемили пое топката и стреля, но бе блокиран. Секунди по-късно Цунами напредна и подаде отново на Ел Джемили, който, стреля, Бусато спаси, стигна се до добавка на Патрик Мислович, който шутира точно отдясно в наказателното поле, но отново бразилският страж се намеси. Веднага след това играта бе спряна заради това, че Марин Петков и Сейни Санянг сблъскаха главите си.

Доброта игра на готите продължи и в 55-ата минута създадоха още едно чисто положение. Влезлият преди малко Патрик-Габриел Галчев проби през центъра и направи двойно подаване с Рикардиньо, след което десният бранител намери Евертон Бала. Бразилецът влезе в наказателното поле, залъга вратаря Бусато и стреля, а Брадли Де Нойер, който влезе преди секунди, изчисти точно пред голлинията. При последвалия корнер Ел Джемили стреля директно, но Бусато изби.

Левски обаче върна едно попадение в 61-ата минута напълно заслужено. Вандерсон Цунами центрира великолепно от левия фланг към далечната греда, където Асими Фадига бе изпуснат от Де Нойер с елегантно докосване с десния крак засече топката в мрежата на Бусато за 3:1.

Само две минути по-късно ЦСКА си помисли, че си е върнал аванса от три гола. След центриране от корнер в наказателното поле на Левски, топката беше изчистена, но попадна на пътя на Матиас Фаетон, който шутира пред пеналтерията. Получи се обаче като подаване за Фернандо Каранга, който шутира и отбеляза във вратата на Андреев, но попадението не беше зачетено заради засада на бразилеца.

Последваха спокойни минути на терена до 78-ата, когато Тибо Вион центрира от свободен удар в близост до тъч линията, Андреев увисна и Амос Юга нанесе удар, но покрай вратата на „сините“.

Две минути след това Левски организира постепенна атака, която завърши с удар на Евертон, който бе неточен.

До края "сините" опитаха да се доберат до второ попадение, но това така и не се случи.