ЦСКА спечели с 2:0 голямото неделно дерби срещу Левски от 28-ия кръг на родната efbet Лига. „Червените“ се оказаха по-смелият отбор в това дерби и след две лоши неточности в защитата на „сините“ стигнаха до чистия успех пред повече от 30 хиляди души на „Васил Левски“.

Големите герои за ЦСКА бяха Тобиас Хайнц (61) и Фернандо Каранга (77), след като и двата им гола дойдоха през вторите 45 минути игра в столичното дерби. Тревожен факт за символичните домакини беше, че в хода на целия мач те отправиха едва четири удара към вратата, пазена от Густаво Бусато, но нито един от тях не беше в очертанията ѝ. Същевременно "червените" завършиха дуела с 14 удара, 8 от тях точни, предаде gong.bg.

Срещата беше белязана от френетична атмосфера по трибуните, където обаче се разразиха и доста грозни сцени на няколко пъти. Фенове на двата отбора почти не спряха да се обстрелват с ракети, като дори дете от Сектор „А“ пострада и беше отведено от стадиона с линейка. През втората част пък фенове на Левски разбиха предпазната ограда на централния сектор и се опитаха да нахлуят на терена, като същото нещо стана и към буфера между „А“ и Сектор „Б“, но в крайна сметка някак полицията и охранителната фирма овладяха ситуацията.

Полиция влезе за кратко в сектор А на Националния стадион "Васил Левски", след като фенове на Левски се опитаха да пробият и да навлязат на пистата на стадиона, съобщи БГНЕС.

Фенове на "Левски" и ЦСКА се обстрелват с ракети, има ранен СНИМКИ

Привърженици на "сините" реагираха остро, след като ракети полетяха към сектора, както и към ложата на Националния стадион.

Положението беше овладяно, въпреки че стюарди се сбиха със запалянковци. Линейката продължаваше да има работа, след като по-рано трябваше да се намесва след обстрели с ракети между секторите А и Г.

Откриха истински арсенал преди Вечното дерби на Националния стадион