В Германия се проведе необичаен футболен мач в град Герн. Единият от противниковите отбори игра чисто гол. 

Мачът се проведе на 1 май, пише германското издание BILD. 11 голи футболисти, 9 мъже и 2 жени от отбора на NACKTional се състезаваха срещу "Pottoriginale All Stars" на стадион Schloß Strünkede в Герн. Те излязоха на терена голи, за да протестират срещу комерсиализацията на футбола.

"Защо не? Футболната система е болна, отборът ни се бори. Това е част от историята на международния футбол. Кампанията се разглежда като артистичен протест срещу УЕФА, DFB и прекомерната комерсиализация на футбола", коментира организаторът на мача Герит Старчевски.

Цял екран

В допълнение към маркетинга към професионалния футбол, кампанията също има за цел да даде пример за разнообразие и естественост и срещу пристрастяването и влиянието на социалните медии и фалшивите идеали за красота.

„По-добре е от секс. Побиват тръпки. Готино е. Фактът, че отборът играе гол, допълнително подчертава контраста и естетиката на трезвата голота“, каза Старчевски пред WAZ преди мача, гледайки към препълнените трибуни.

Цял екран

1000 зрители наблюдаваха "голите" действия на терена.

Съобщава се, че това не е първият път, когато гол футбол се играе в Германия. Първият такъв мач се провел през 2015 г., също в Герн.