54-годишната българка Николинка Благова е сред 11-те души, обявени от италианските власти за изчезнали по време на свлачището на остров Иския, съобщиха медиите.

Първата идентифицирана жертва е 31-годишната Елеонора Сирабела от Лако Амено, която била пометена от калното свлачище в Казамичола Терме. Според агенция Анса първоначално се предполагало, че трупът е на българка, обявена за изчезнала. После обаче се оказало, че той е на младата италианка - първата жертва на трагедията, която е официално идентифицирана.

Трагедия! Изчезналата Фани е убита СНИМКИ

Елеонора Сирабела

 В.“Кориере дела сера“ съобщава, че калта държи в плен 11 души и че надеждата е те да са блокирани някъде, където спасителите все още не са пристигнали. Мнозина се опасяват обаче, че скалните отломки, примесени с кал, може да са ги притиснали и задушили.

Засега от калния ад е извадено само тялото на красивата местна жителка Елеонора, пише "24 часа".

Мъж предизвика свлачище, което заплашва съседски къщи ВИДЕО

Часове наред обаче се мислело, че трупът й всъщност е на българката Николинка Благова от Пазарджик, за която местни хора разказали, че преди 3-4 дни я видели да се връща. За всички била известна като Нина.

Тя се намирала на острова по чиста случайност, или по-скоро заради безкрайното си желание да получи италианско гражданство. Нина била родена в България, но домът и животът й сега били в Германия.

Снимки: “Кориере дела сера“