През нощта руската армия хвърли колосално количество фосфорни бомби върху Мариупол. Бяха нанесени около 50 въздушни удара. Това заяви в обръщение заместник-командирът на полк "Азов" капитан Святослав Паламар във видеосъобщение.

Тази нощ е просто колосално количество фосфорни бомби, 50 въздушни удара, ракети, артилерия и всичко, което един варварин може да използва срещу човечеството, каза още той.

По думите му един ден в Мариупол минава като година.  Заместник-командирът на полк "Азов" заяви, че Русия се опитва да скрие престъпленията си в Мариупол и вкарва платени пропагандисти в града.

Русия иска да създаде световна ценова криза

Знаем, че колкото по-дълго остава гарнизонът, толкова по-лесно е положението на фронта, толкова повече ресурси харчи противникът на това място. През това време армията получава необходимото количество оръжие за адекватен отговор на руската орда. Разбираме и чуваме: дръжте се. Само един въпрос - колко още?, казва в изявлението си Паламар, цитирано от novini.bg. 

Той призова военно-политическото ръководство да предприеме решителни действия за деблокиране на Мариупол или евакуация на града, а армията - „да се бие така, че окупаторът да не знае милост“.

„И бих помолил света за решителност. Без никакво забавяне, без съмнение, честно да кажа, че тази война не е за територия – тя е геноцид, унищожаване на народ, който е поел тежестта на този удар. Ние ще отстояваме бъдещето на нашите деца, за бъдещето на вашите деца“, добави още Паламар.