Едномесечното бебе на 35-годишната Златка Стоянова, за която GlasNews.bg първи съобщи, че е затворена насила във френска болница, е било отнето и изведено през задния вход на лечебното заведение, съобщават хора, живеещи във Франция.

Българка е затворена насила във френска болница! Искат да отнемат едномесечното й бебе СНИМКИ

Междувременно стана ясно, че от Външно министерство вечерта, преди отнемането на бебето, изпращат в болницата българския консул и хора от Посолството, които са предотвратили намесата на френската полиция тогава, но по думи на хора в социалните мрежи - бебето е било взето от социалните и впоследствие майката бива уведомена, като не ѝ предоставят никакви документи, описващи причините за отнемането на едномесечното ѝ бебе.

Също така потребители в мрежите посочват, че майката е изписана късно следобед, а когато получава медицинското си досие, установява множество грешки и неточности, записани в него.

Припомняме какво Цвети Тронвил обясни пред GlasNews: „Жената е подложена на психически тормоз. От една седмица търсим връзка с директор на болницата, с началник на Родилно отделение. Свързахме се с юридическия отдел на болницата, за да изискаме предоставянето на медицински документи, за  да удостоверят това задържане. Тя е свободен български гражданин и без писмено съдебно решение и без медицински причини не могат да я държат затворена в болница. Всички отказват такава документация да ни бъде предоставена. Златка вече е уведомена, че има съдебно решение детето да бъде настанено временно в приемно семейство. Поискахме документ, но не ни дадоха“

Българите в Париж търсят начин да помогнат на Златка. Вече е намерен български предприемач, който ще предостави жилище на младата майка, където тя да живее с детето ѝ. От Федерацията са се свързали с Българското посолство и очакват съдействие.