Изтегляне на сладкиши беше инициирано днес от производителя в Германия, който се обърна до всички клиенти на Kaufland, Edeka, Rewe & Co. - трябва да сте по-внимателни. Всеки, който напоследък е купувал сладкиши от тези немски супермаркети, трябва да провери наличността им у дома.

На първо място, това се отнася за родителите. За децата тези бонбони могат да бъдат смъртоносни. Това се дължи на една съставка в състава, с която малките деца могат просто да се задавят.

На външен вид тези бонбони са напълно нормални. Много хора обичат тази сладка плодова закуска, но засега е по-добре да стоят далеч от нея. Става дума за желирани бонбони марка "Lium".

Предлагат се в различни вкусове. Всяка партида е специален сорт уме, вкусен сорт азиатска слива. Опаковката е много цветна. Подканя да я отворите и да опитате съдържанието.


Снимка: www.aussiedlerbote.de

Поради тази причина родителите трябва да бъдат особено бдителни. Тези сладкиши не трябва да са в ръцете на детето. Съдържат добавки от брашно от коняк (E 425ii), гума от рожкови (E 410) и карагенан (E 407). Получава се доста лепкава смес.

Кои сладки се изтеглят:

име: Lium Gelee mit Zucker und Süßungsmittel;
вкусове: уме, уме и ягода, уме и манго, уме и маракуя;
опаковъчна единица: 120 грама;
срок на годност (MDH): 09/12/2023;
партиден номер: 12-09-2023;
дистрибутор: Hermann Commerce GmbH.

Конджак брашното е предимно безвредно. Често се използва за получаване на по-плътна консистенция. От друга страна, гумата от рожков може да бъде замърсена с пестицида етилен оксид.

Прекомерната консумация на тези съставки може да доведе до диария. Следователно продуктът трябва да се консумира само в умерени количества. Карагенанът е особено опасен за страдащите от алергии. Именно поради тази причина тази съставка е опасна за децата.

Херман Комерс, която разпространява сладкиши в Германия, предупреждава за възможен риск от задушаване. Посочените продукти са изтеглени от продажба поради съображения за защита на потребителите. Клиентите могат просто да върнат артикулите в супермаркета и да получат парите си обратно на касата.

Превод: GlasNews