Украинските военноморски сили съобщиха днес в канала си в социалната мрежа „Телеграм", че въоръжените сили на страната са унищожили база за безпилотни летателни апарати в южния руски Краснодарски край, съобщи ДПА.

Публикувани са снимки, които потвърждават разрушаването на складове, съоръжения за обучение на оператори и контролни пунктове в руския регион, разположен източно от Кримския полуостров.

Съобщава се, че ударът е нанесен с дронове в четвъртък през нощта със съдействието на Службата за сигурност на Украйна.

Тогава руското министерство на отбраната съобщи, че е отблъснало голяма атака с БПЛА в югоизточната част на Русия. Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев съобщи за няколко атаки, допълвайки, че петролна рафинерия и друг обект са пострадали от отломки от свалени дронове.

Според идващата от Киев информация по време на ударите са убити инструктори за управление на дронове, както и обучавани от тях войници.

Безпилотните летателни апарати станаха едно от най-важните оръжия и за двете страни от конфликта. Руските дронове, ракети и планиращи бомби са причинили опустошителни щети в Украйна, особено срещу нейната електропреносна мрежа, отбелязва ДПА.