“Звярът” – бронираната лимузина на американския президент Джо Байдън, попадна в безмислостния трафик на Лондон. Снимки на кортежа, който трябва да се справи със задръстването, бяха разпространени от The Sun.

Хиляди британци станаха свидетели на пътуването на Байдън към Уестминстърското абатство тази сутрин, където президентът на САЩ присъства на погребението на покойната кралица Елизабет II.

Държавното погребение на Елизабет II включва най-голямата операция по сигурността, която британската столица някога е виждала.

Сигурността на Байдън включва и придвижването му с лимузина, която е специално подготвена за целта.

Бъкингамският дворец разкри последния официален портрет на Елизабет II

Президентският Cadillac One, известен още като “Звярът”, е истинска крепост на колела. Според слуховете автомобилът тежи около 10 тона, като колата е оборудвана със свръхяка бронирана капсула.

Лимузината е построена на базата на огромен пикап, но има и друга версия, според която „Звярът“ (The Beast - второто име на президентския автомобил) е базиран на Cadillac Escalade.

Сбогуване с кралица Елизабет II: Погребалната церемония НА ЖИВО

Дебелината на каросерията на автомобила е 15 ,а стъклата са с дебелина 10 см. В допълнение, лимузината е оборудвана със специални гуми, които са подсилени с кевларова защита.

Освен това лимузината има защита срещу бактериални и биологични оръжия, специални пистолети за изстрелване на димни екрани и пръскане на сълзотворен газ, пожарогасителна система, аварийно подаване на кислород в купето и дори стартиране на електрически заряд през дръжките на вратите. който се активира в случай на атака.

Последният, сбогувал се с кралицата - жена, чакала на опашката два пъти СНИМКИ