По време на разпита на четирима заподозрени за терористичната атака в Crocus City Hall беше разкрито името на координатора на атаката, съобщават медии. Оказа се, че кураторът на атаката е мъж на име Сайфуло.

Видеото от ФСБ беше показано по руския Първи канал.

Първият разпитан е Далерджон Мирзоев. Отговаряйки на въпроса какво е трябвало да направят престъпниците след атаката срещу Крокус, той каза: „Да се насочим към Киев“.

„Сайфуло ни каза да отидем в Украйна, в Киев. И там ще дадат един милион рубли“, каза на свой ред Сайдакрами Рачабализода.
Друг заподозрян, Мухамадсобир Файзов, уточни, че тази сума е била обещана да бъде изплатена на всеки от терористите.

Той отбеляза, че според Сайфуло на украинската граница ще има хора, които ще помогнат за преминаването им през пролуката в минното поле.

Според руските разузнавателни служби са се подготвяли два маршрута за преминаване на границата. Така на границата от украинска страна са извършени работи по разминиране в близост до граничните села Чуйковка и Сопич в Сумска област.

Арестуваните отбелязват, че на около четири километра от границата е трябвало да запалят колата и да преминат границата пеша по указания на координатора.

Москва публикува ВИДЕО със задържаните терористи

Терористите от Крокус са били под въздействието на наркотици

Двама полицаи успели да извадят запис от камерата с колата на терористите в Москва

Стана ясно как са вербувани терористите, които атакуваха Москва

Терористите от Москва са се движели с над 140 км/ч, заснети са от камера