Четиричленно семейство, което се е подложило на ваксина срещу грип, заплашва да съди известната верига аптеки Walgreens в щата Индиана, САЩ заради грешка на фармацевт. Вместо те да получат ваксина срещу грип, са получили такава срещу ковид.

Около 90 минути след ваксинирането от аптеката се свързат с тях и обясняват за грешката.

„От Walgreens ми се обадиха и казаха, че има объркване, не сме получили ваксина срещу грип“, разказва майката Александра Прайс пред 14news.com

„Добре, тогава какво ни сложихте?", попитала жената. А служителят отвърнал, че са ваксини срещу Covid-19. Александра веднага се притеснила, че децата им също са ваксинирани срещу Covid. 

Семейството се върнало в Walgreens, където са им били дадени ваксинационните карти. Картите на децата показват, че са родени през 2016 и 2017 г. и са получили ваксина Pfizer.

На този етап обаче нито една ваксина срещу коронавирус в света не е получила одобрение за употреба при деца под 12-годишна възраст, въпреки че Pfizer поиска от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) да разрешат тяхната за деца на 5-годишна възраст.

И двете деца, които са на четири и пет години, са се разболели след това посещение, твърди адвокатът на семейството Даниел Тюли.

Детски кардиолог е заявил, че децата показват признаци на сърдечни проблеми. 4-годишното дете също страда от упорита кашлица и треска.

Walgreens публикува изявление в понеделник, в което отказват да коментират въпросния случай.

„Поради законите за поверителност не можем да коментираме конкретни събития с пациенти. Като цяло обаче такива случаи са редки и Walgreens приема тези въпроси много сериозно“, заявяват от компанията.

На този етап семейството не е завело дело срещу компанията.

Превод: GlasNews.bg