Шокиращите сметки по родните курорти не са нещо неочаквано. Българските тарикати обаче с мед да ги намажеш!

Японски туристи получиха сметка от 349.80 евро за вечеря в приказен Рим. Платили крупната сума за две порции спагети, риба и две чаши вода.

За скандалната сметка се разбра, след като потърпевшите туристи качиха снимка на касовата бележка в платформата TripAdvisor. Освен че трябвало да платят почти 350 евро, японците били таксувани и с допълнителни 80 за обслужване.

Инцидентът се случил в италиански ресторант в центъра на Рим . “Antico Caffè di Marte” близо до замъка Сант Анжело.

След публикуването на скандалния касов бон, от платформата TripAdvisor са премахнали страницата на заведението.

“Заради скорошните събития, които привлякоха особено голям медиен интерес и предизвикаха поредица от отзиви на потребители, които не говорят от своя личен опит със заведението, сме принудени временно да ограничим публикациите на тази страница”, написаха официално от платформата.

Клиентите обаче масово се оплакват, че заведението буквално “сваля кожи”.

От ресторанта обаче обясниха, че надутата сметка си има своето напълно нормално обяснение, а менюто им е точно и ясно. Японските туристи си поръчали прясна риба директно от витрината. Клиенти твърдят, че в менюто посочената цена е 6.50 евро, но от заведението обясняват, че става въпрос за цена на 100 грама. Именно това води до големите сметки, които… малцина очакват, разказват от “Индепендънт”.