Седмицата не можеше да започне по-добре за някои от хората, които се движиха по магистралата на Марбея, близо до търговски център, когато забелязаха как множество банкноти от 50 евро изхвърчаха от прозорците на кола и се разпръснаха по пътя. И не - банкнотите не са били фалшиви, научи GlasNews.bg. Ситуацията е изглеждала като сцена от филм, но е продължила само няколко минути.

Събитието е станало на километър 181 от A-7, близо до търговския парк La Cañada. Няколко потребители споделиха видеоклипове в социалните мрежи, на които се виждат спрени превозни средства на магистралата, включително автобус, и хора, които взимат банкноти. Един от пътниците в този автобус е прибрал от пътя над 500 евро.

Множество хора от други автомобили са слезли от превозните средства, за да се опитат да съберат част от парите, които са били на асфалта и които вятърът е отнесъл. Дори шофьорът на автобуса и пътниците в него са спрели по средата на пътя и са слезли, за да се опитат да вземат няколко банкноти. Малцината, които са успели да се сдобият с парите, са установили, че са истински.

Полицията и службите бързо са пристигнали на мястото на инцидента. А парите - те не са били подарък. Всичко има своето обяснение, съобщиха различни източници за веригата ДОИ. В авариралил автомобил са пътували двама граждани от арабски произход, които носели в колата чанта с 20 000 евро в банкноти по 50 евро. Силният трясък накарал чантата да се разцепи и от прозорците изхвърчали банкноти.

"Много шофьори излязоха да приберат парите, които са разпилени", разказа пред GlasNews.bg българка, която живее в испанския град. Собствениците да си върнат своето, а останалите да вземат каквото могат. Това, което не е известно, е колко са загубили и колко са успели да се възстановят след инцидента.

От Националната полиция потвърдиха, че не са намерили обективни критерии за образуване на разследване след направените проверки за парите. Законният притежател на парите е щял да потвърди техния произход.

Спекулациите по това време накараха няколко души да мислят, че това може да е рекламна кампания от страна на заведение в Марбея или пък промоция. 

@glasnews Дъжд от пари "валя" на път в Марбея ???? ???? Прочети повече на www.glasnews.bg #дъжд #пари #Марбея #GlasNewsBg ♬ original sound - GlasNews.bg