Дилър на анаболни стероиди, който две години бягал от арест и се подигравал на полицията с помощта на социалните мрежи, бе заловен миналата година. А сега го чака сурова глоба.

34-годишният Теранс Мърел трябва да плати 31 000 паунда за неправомерно спечелените пари или да отиде зад решетките за 15 месеца. Мърел излетял от Великобритания за райския остров Бали, след като бил разкрит като член на банда за търговия със стероиди с оборот от 2 милиона паунда. Организацията доставяла веществата от Хонг Конг и Китай.

Когато пристигнал вместо се наслаждава на красивите плажове, непривличайки внимание, той започнал да живее охолен плейбойски живот. Всячески показвал това, че се е измъкнал от властите, а профилите му в мрежата се оказали своеобразен дневник на приключенията му.

Една от снимките, на които позирал с приятелите си, била озаглавена като “Най-лошите мъже в Бали”. На други кадри показал тренировките си във фитнеса, как седи край безкраен басейн или работи на лаптопа си пред прекрасна гледка.

Това обаче разкрива местонахождението му и през февруари миналата година той е задържан, когато пътувал от Бали до Камбоджа и бил екстрадиран обратно във Великобритания.

Съдът го осъжда на това да върне над 31 000 паунда от спечелената сума от търговията със забранени анаболи, която била разкрита като част от обширна криминална операция. Самият Мърел дори не се явил на процеса.

Той има едва три месеца да намери парите, иначе отива зад решетките. Мърел, който е от Дидкот, Оксофордшър, мотивира своята опотреба на стероиди с това, че искал да изглежда възможно най-добре за работата си като модел.

По-късно признал, че е доставял вещества от клас С в Северен Уелс, с помощта на мрежата. Според решението на съда, той трябва да възстнови още повече пари, ако разбира се успее да ги намери.

Превод: GlasNews.bg