След като руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия, ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу говори за процедурата за мобилизация и за първи път от пролетта на тази година обяви загубите на руските въоръжени сили по време на NWO.

Според министъра те възлизат на почти 5937 души, докато въоръжените сили на Украйна са загубили повече от 100 хиляди военнослужещи и наемници (60 хиляди ранени, около 50 хиляди убити), което е около половината от цялата армия на Украйна.

На свой ред президентът на Украйна Володимир Зеленски не е съгласен със статистиката на Русия за загубите в редиците на руските въоръжени сили и въоръжените сили на Украйна.

В рамките на програмата „Face a Zelensky“ той каза, че дневните загуби на украинската армия във войната са около 50 бойци.

Но руската армия, според украинския лидер, всеки ден губи пет пъти повече. Зеленски обаче добави, че обявените „числа не са точни“.

„Пет пъти по-малко са загиналите украински войници от руските“, каза Зеленски.

Повече от 9000 украински войници загинаха по време на войната, руските са над 50 000

Прави впечатление, че заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр съобщи за загубите на въоръжените сили на Украйна. Според нея те са около 9000 души.

Преди време в мрежата се появи документ, подписан от главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Залужни, който посочва загубите на въоръжените сили на Украйна на 1 юли 2022 г. Според този доклад загубите на украинската армия за шест месеца са около 130 хиляди души.

В същото време този документ не беше официално коментиран от ръководството на Украйна.

Превод: GlasNews