Израелските аварийно-спасителни служби съобщиха за смъртта на чуждестранен селскостопански работник в северната част на страната, убит от ракета, изстреляна от Ливан, според информация на армията, предаде Франс прес.

Противотанкова ракета е поразила "чуждестранни работници в плантация", убивайки един от тях и ранявайки най-малко още седем, се казва в изявление на "Маген Давид Адом", израелския еквивалент на Червения кръст.

Сред ранените, които са индийски граждани, двама са в тежко състояние, допълват спасителите, които не съобщават националността на загиналия. Всички пострадали, евакуирани с хеликоптер, са на възраст около 30 години.

Според израелската армия ракетата, която е поразила "няколко цивилни" в село Маргалиот, е била изстреляна от Ливан.

"Ракетата е била идентифицирана като идваща от Ливан", се казва в комюнике на израелска армията, която е поразила с ответен огън мястото, откъдето е била изстреляна тази ракета.

Израелската армията съобщи също, че е нанесла въздушни удари по два "военни обекта" на мощното ливанско движение "Хизбула" в Южен Ливан.

От началото на войната на 7 октомври в Газа между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас" границата между Израел и Ливан е арена на ежедневна размяна на огън между съюзника на "Хамас" - "Хизбула" и израелската армия, което принуди десетки хиляди хора и от двете страни на границата да се изселят.