Мъж в Северен Куинсланд, Австралия, почина, след като очевидно беше ухапан от кафява змия, докато се опитваше да я отвие от крака на приятеля си.  

Приятелите били в държавното училище Kumala, където празнували 100-годишнината на училището. Впоследствие се случил трагичен инцидент, когато змия се увила около крака на един от тях, съобщава ABC. Впоследствие тя ухапала друг мъж, докато той помагал да я премахне.

Бърза помощ не знае какъв вид влечуго е извършило фаталното нападение. Според лекарите симптомите показват кафява змия. Клеър Бъртеншоу, действащ заместник-комисар на службата за линейка в Куинсланд за южните операции, каза, че мъжът вероятно е бил ухапан по ръката.

„Хората, минаващи покрай него, направиха CPR, тъй като мъжът загуби съзнание“, каза тя.

Мъжът, който грабнал змията, бил в сърдечен арест, когато парамедиците пристигнали на място. Те извършили реанимация и използвали дефибрилатор. Медиците са работили по реанимацията на мъжа, получил сърдечен колапс, поне 30 минути. За съжаление не било възможно да го спасят.

Другият мъж, който е на 65 години, е откаран в болница в Макай. Той е в стабилно състояние.

Властите не са сигурни за вида змия, причинила бедствието. Има седем вида отровни змии, открити в централен Куинсланд, включително силно отровната източна кафява змия и крайбрежния тайпан. Според Клер Бъртеншоу, предвид симптомите на пациента и сърдечния колапс, най-вероятно това е кафява змия.