Има 101 кандидати, които се борят за кмет на Торонто в Канада, включително едно хъски на име Моли. Нейният стопанин Тоби Хийпс представи съвместната им предизборна програма.  

6-годишната Моли, която се кандидатира за кмет, "обещава да направи редица важни промени". Кучето и собственикът му планират да увеличат данъците за компании за милиарди долари, да решат проблемите с достъпността на жилищата и да намалят излишната сол по пътищата през зимата, тъй като това се отразява негативно на здравето на животните.

Големият брой кандидати за кметския пост се обяснява с особеностите на избирателната система, пише BBC News. Не се изисква принадлежност към политическа партия, за да се номинира кандидат, достатъчни са само 25 подписа в подкрепа и парична вноска от 250 канадски долара (189 щатски долара).

Ако Моли спечели, тя ще стане първият почетен кучешки кмет на Торонто.

Собственик с куче, куче, кметски избори, кметско куче, канадски избори, хъскицял екран
Собственикът на кучето Тоби Хипс представи съвместната им предизборна програма 

Изданието отбелязва, че Торонто със своите почти три милиона жители е четвъртият по големина град в Северна Америка. Избирателната активност на изборите за кмет в този голям град обаче е традиционно ниска, което означава, че всеки кандидат има реални шансове за победа, дори и без широка подкрепа сред жителите на града.

Превод: GlasNews