Започна нов кръг от преговори между делегациите на Русия и Украйна. Той се провеждав двореца Долмабахче в Турция, който се намира в квартал Бешикташ, на брега на Босфора.

Припомняме, че руската делегация пристигна в Истанбул за разговори с Украйна още на 28 март.

Ще прекрати ли огъня между Русия и Украйна дворецът Долмабахче?

Споразумението за провеждането на следващия кръг от руско-украинските преговори в Истанбул беше постигнато между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган. Ръководителят на руската делегация Владимир Медински по-късно обяви следващия кръг от преговори, като уточни, че тази среща ще се проведе на 29-30 март.

Ден преди това турският външен министър Мевлют Чавушоглу изрази надежда, че следващият кръг от руско-украинските преговори в Истанбул ще доведе до мир в Украйна. Турският лидер пристигна на преговорите, като отбеляза в обръщението си към делегациите, че по-нататъшното удължаване на конфликта между Москва и Киев не е от полза за никого.

"Относно основните положения на преговорния процес. Делегациите работят паралелно по целия спектър от спорни въпроси“, каза Михаил Подоляк, участник в преговорния процес и съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна.

Той публикува снимка на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който се обърна с реч към преговарящите. "Продължаването на войната няма да е от полза за никого. Възстановяването на мира ще бъде от полза както за вашите две страни, така и за другите. Вие, като делегации, носите историческа отговорност за решенията, които се вземат днес", каза Ердоган.