Украинските националисти подготвят поредица от провокации с масово унищожаване на цивилни в ЛНР. Това съобщи в неделя, 10 април, ръководителят на Междуведомствения координационен щаб на Руската федерация за хуманитарна реакция Михаил Мизинцев.

Мизинцев отбеляза, че официалният Киев подготвя провокации с подкрепата на редица западни страни. Предвижда се извършването на чудовищни ​​и безмилостни действия, за да се обвинят впоследствие руските въоръжени сили и формированията на ЛНР за извършването им, добави той, цитиран от kp.ru.

И така, Михаил Мизинцев каза, че в село Раговка, Киевска област, украинските националисти планират да организират инсценирани снимки на търсенето и отварянето на масови гробове на цивилни, за които се твърди, че са убити от руските военни.

„За да се придаде по-голяма достоверност на тази провокация, група украински криминалисти и членове на националната полиция ще бъдат включени в снимките“, добави Мизинцев.

Съобщава се също, че репортери от чуждестранни медии са пристигнали в град Кремяная в Северодонецка област. Те се настанили в сградата на местна болница, за да запишат провокация с обстрела на линейки, превозващи пациенти. Предвижда се също така да бъдат обвинени руските военни за тази провокация, отбеляза Мизинцев и добави, че подобни действия говорят за пълното пренебрегване от страна на официалния Киев както на морала, така и на международното хуманитарно право.

Превод: GlasNews