Видеообръщението на Кейт Мидълтън  предизвика съчувствие от близки и далечни роднини, както и от световни лидери и обществени личности, като много от тях пожелаха на принцесата на Уелс бързо възстановяване в социалните мрежи.

Британският крал Чарлз III, който от близо два месеца се бори с раково заболяване, заяви, че е горд от куража на принцесата на Уелс Катрин. Той е останал в близък контакт с обичната си снаха, заяви още говорител на Бъкингамския дворец.

Диагностицираха с рак Кейт Мидълтън ВИДЕО

Пожелания за скорошно оздравяване изразиха още принц Хари и Меган Маркъл. „Пожелаваме здраве и пълно възстановяване на принцесата на Уелс Кейт Мидълтън" – гласи официалното им съобщение.

Братът на Кейт - Джамес Мидълтън публикува снимка на двамата като деца. "През годините изкачихме много планини заедно. Като семейство ще изкачим и тази с теб", написа под снимката братът на принцесата.

Британският премиер Риши Сунак пожела също пълно и бързо възстановяване на принцеса Кейт. Той каза, че говори от името на целия британски народ.

Чарлз III поздрави Кейт за смелостта й да говори открито за рака

Тъга за състоянието на Мидълтън изрази и Белият дом, предадоха световните агенции.

"Това е една ужасяваща новина", заяви говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер и пожела бързо възстановяване на принцесата.

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо също изрази своята подкрепа с борбата на Кейт с болестта.

"Мислите ми са с принцесата на Уелс, нейните деца и цялото кралско семейство след новината за рака, която тя така смело сподели", написа в "Екс" Трюдо.