Полицията и Бърза помощ (MADA) получиха множество обаждания със съобщения за експлозии и викове "Аллах Акбар" близо до голяма гимназия в Петах Тиква, Израел.

Внушителни полицейски сили и MADA бяха изпратени на местопроизшествието във връзка с предполагаема терористична атака с използване на огнестрелно оръжие. Първоначалната проверка показа, че не е имало нападение. Впоследствие полицията установила, че група тийнейджъри решили да се „поиграят“ и инсценирали терористична атака. Неуспешната шега довела до паника, учителите се барикадирали с учениците в класните стаи.

Към днешна дата не е установено къде "шегаджиите" са поставили звуковия съпровод, който отговаря на атаката. Според една версия това е станало директно в училището, според друга – в близост до него. До момента няма съобщения за предприети действия срещу хулиганите.

Припомняме, че във връзка с ескалацията на терор, генералният инспектор на полицията в Израел Яков Шабтай разпореди да се повиши бойната готовност на полицията до максимално ниво. Заповедта е дадена след терористичната атака в Бней Брак, при която загинаха 5 души. Отбелязва се, че последният път, когато готовността на полицията е била повишена до това ниво, е по време на операция Wall Guardian в Газа през 2021 г.

Превод: GlasNews