Украинските военни продължават да удържат руската офанзива. Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на президента, говори за хода на войната.

Според него противникът настъпва в две посоки – Мариупол и северно от ООС. В Мариупол продължават тежките улични боеве. По оперативни данни един от украинските военни, заобиколен от врага, се е взривил с радиостанция, за да не я получи противникът. Последните думи на военния в ефир били "Слава на Украйна!".

„По предварителни данни днес в Мариупол един от висшите офицери на граничните войски, заобиколен от врагове и ранен, се взриви заедно с радиостанцията, за да не я получи врагът“, каза съветникът на ръководителя.

Той отбеляза също, че нито един украински граничар не е напуснал бойното поле след началото на пълномащабната руска инвазия.

„По наша информация не е напуснал нито един граничар след началото на конфликта. Всички приеха битката. Кой е загинал, кой е заловен. Но ние ги помним - те са истински герои и ние правим всичко, за да върнем пленените у дома“, добави съветникът на ръководителя на ОП.

Превод: GlasNews