Мащабни взривове се очакват в Москва, след като държавният концерн "Укроборонпром" ще представи оръжия украинско производство. Тази информация съобщи в ефира на програмата Feigin Live Алексей Арестович, съветник в канцеларията на президента.

По-специално, руският адвокат Марк Фейгин поиска да коментира информацията, че "Укроборонпром" скоро ще представи домашни дронове с голям обсег на използване.

Алексей Арестович каза, че е разговарял със „знаещи хора“, които са му обещали, че преди настъпването на зимния период държавният концерн ще произведе украински оръжия в търговски количества, от които „всички ще бъдат разтресени“. Съветникът на президентската канцелария също така увери, че не само "Укроборонпром", но и чуждестранни военни предприятия активно разработват оръжия за нуждите на въоръжените сили на Украйна.

Фейгин отбеляза, че въоръжението може да има възпиращ характер и не изключи следващия път Русия да обмисли използването на безпилотни самолети-камикадзе Геран-2, знаейки, че Киев разполага с дронове с обсег до 1000 километра.

"Ние не атакуваме руска територия. Ако нещо се случи там в Москва, както в района на Белгород, означава, че това е болест на тютюнопушенето, която се е разпространила от регионите Белгород, Воронеж и Курск на грешното място ... Ние не сме отговорни за факта, който се случва на територията на Руската федерация“, добави Арестович, коментирайки възможните „бавовни“ в руската столица.

Трябва да се отбележи, че няколко дни по-рано държавният концерн " Укроборонпром" разсекрети дрон собствено производство с обсег до 1000 километра. БПЛА, който ще бъде снабден с бойна глава с тегло 75 кг, е отговорът на Украйна на иранския дрон камикадзе Geran-2.

По-късно фондация Turn Back Alive разкри първите подробности за украинския дрон, който се разработва от специалисти на Укроборонпром и представители на военното разузнаване. Доброволците увериха, че работата по проекта продължава два месеца и договорът за производството на БПЛА е платен.