Във война времето върви по различен начин! Украйна вече месец се защитава от армията на Путин. От месец насам хората са бомбардирани и убивани. Журналистите на германското издание BILD Пол Ронцхаймер и Георгиос Мутафис правят репортажи от Киев, столицата на Украйна, от първите дни на войната.

Източник: www.bild.de Снимка: Пол Ронцхаймер

Войникът Юри се усмихва, докато журналистите го поздравяват в таен оръжееен склад в сряда: „Германските противотанкови оръжия работят също толкова добре, колкото немският Volkswagen. От пристигналите тук 40 противотанкови оръжия 20 вече са използвани. „Нуждаем се спешно от повече помощ от Германия. Ако не искате да затворите небето, тогава ни изпратете поне нещо, с което да се защитим."

Германските журналисти чуват критики към германското правителство през цялото време: по време на интервюта с президента на Украйна, разговори с братя Кличко и местни жители.

Източник: www.bild.de Снимка: Георгиос Мутафис

„Защо германското правителство действа по този начин“, ме попита президентът Зеленски. Нямах отговор“, казва Ронцхаймер.

Войната в Киев означава: заспиване и събуждане от експлозии

Снарядът може да падне навсякъде, твърдят репортери. Нашият приятел и колега Пиер, който работеше като оператор за Fox News, беше ранен през третата седмица от войната, както и Александра, която пътуваше с него в колата.

Засега украинците отблъскват атаката на руската армия срещу столицата, завоювайки отново някои предградия, но никой не смее да прогнозира какво ще се случи в следващите дни и седмици. Путин е способен на всичко.

Превод: GlasNews