Жена и съпругът й били на почивка в Италия и поръчали омар в луксозен ресторант за 200 долара, а след това направили най-неочакваното нещо. 

Любителката на животните вечеряла на средиземноморския остров Сардиния, когато, изненадващо за всички, попитала дали ракообразното би се наранило, ако бъде изпуснато от високо.

Посетителите били изумени, когато туристката пуснала ракообразното на свобода, преди да бъде приготвено от готвачи в известен средиземноморски ресторант. Жената дошла в Gente di Mare в Голфо Аранчи на италианския остров Сардиния със съпруга си. Тя поръчала омар с каталонски лингвини.

"Първоначално помислих, че се шегува. После разбрах, че жената е сериозна и иска да направи добро дело", каза Антонио Фазолино, който е съсобственик на ресторанта заедно с брат си Джанлука.

Италианецът разказа как извадил омара от аквариума и след това го претеглил в кухнята, пише Mirror. Той спомена теглото - почти два килограма - и цената: 200 долара. След това живото морско същество беше изнесено в прозрачна кофа и поставено до масата на двойката.

Турист спаси омар, омар, поръча омар, пусна го в морето, изненада готвачите, спаси животноЦял екран
Жената поръча омар с каталонски лингвини Снимка: Jam Press

Туристката попитала дали животното може да се "нарани", ако бъде изпуснато от високо. След като получила уверения от присъстващите, че нищо няма да се случи на омара, тя внимателно го свалила над металните парапети и го хвърлила в морето. Той веднага заплувал.

"Виждайки нейната радост и вълнение, аз също бях трогнат. Тя беше много щастлива и се радваше, че успя да изпълни това желание и ние бяхме щастливи с нея", добави Антонио.

@dailymirror Woman orders £175 lobster from swanky restaurant and then threw it in the sea #dailymirror #breakingnews #news #italy #lobster #sardinia #seafood ♬ original sound - Daily Mirror