Апелативният съд в Бургас потвърди 25-годишната присъда на Теньо, който уби своята приятелка в Айтос.

Историята е от 16 април миналата година. Тогава Теньо преби до смърт 19-годишната Ивета. Момичето бе открито с размазан череп, а патоанатомите установиха, че е била оставена да издъхне в адски мъки. Тежкият побой е продължил около половин час.

Теньо направи пълни самопризнания за извършеното тежко престъпление.27-годишният мъж беше осъден на 25 години затвор, а делото премина по съкратената процедура.

По време на делата се оказало, че Теньо системно малтретирал своята приятелка както физически, така и психически. Сигнали за домашно насилие са подавали свидетели, но…

Експерти определят Теньо като агресивна личност, склонна към садизъм, отмъстителност и свирепост. Той е извършил престъплението в условията на умисъл, осъзнавайки, че може да причини смъртта на жената, но напълно игнорирайки този факт е продължил да нанася удари, мотивираха се магистратите.

Мъжът е осъден да плати 200 000 лв. кръвнина на сина си и 150 000 лв. на майката на Ивета. Решението може да бъде обжалвано пред ВКС.

19-годишното момиче от Айтос е поредната жертва на домашно насилие в страната. През последните няколко години случаите на жени, загинали след побой вкъщи, зачестиха особено много, а освен това за справяне с проблема беше прието и изменение в Наказателния кодекс, което криминализира домашното насилие във всичките му форми.