Ще бъде ли обявен за международно издирване собственикът на фирма "Тад Груб" Иван Тодоров. Очаква се днес развитие по случая с разследването на кибератаката срещу НАП.

Вчера стана ясно, че търговският директор на дружеството вече е с обвинение за тероризъм. Георги Янков беше задържан преди два дни по време на акция в офисите на компанията. Предполага се, че фирмата се е занимавала с киберрекет и именно тя стои за източването на личните данни на около 5 млн. бълагри от Приходната агенция.

20-годишният Кристиян Бойков, който беше  също е с прецизирано обвинение. след като вчера главният прокурор каза, че той е само изпълнител, най-вероятно ще получи обвинение за участие в организирана препърви арестуван по овинение, че физически той е източи база данните на НАП веротно ще бъде с прецезирано обвинение за участие в организирана престъпна група. Самият собственик на фирма "ТАД груп" е на планирано посещение в Канада и се очаква да се завърне в края на седмицата, по думите на неговите адвокати.