Лекар назова на каква възраст трябва да се откажете от алкохола.
 
За съжаление консумацията на алкохол има дългосрочен негативен ефект върху вашето здраве.
 
Според експерт е по-разумно да премахнете напълно алкохола, за да предотвратите развитието на деменция.
 
Обществото на Алцхаймер заявява, че изследванията показват, че прекомерната консумация на алкохол увеличава рисковете от развитие на деменция.
 
Пиенето е пряко свързано с намален обем на бялото вещество на мозъка ви, което може да попречи за нормалното му функциониране.
 
Новата книга на медицинския специалист д-р Ричард Рестак „Как да предотвратим деменция: Експертно ръководство за дългосрочно здраве на мозъка“ описва алкохола като директен невротоксин.
 
Невротоксинът може да се определи като вещество, което уврежда, разрушава или нарушава функцията на нервната система.
 
Поради щетите, които алкохолът може да причини, д-р Рестак разкри възраст, в която трябва да го премахнете от живота си завинаги.

„Настоятелно препоръчвам, ако сте на 65 или повече години, напълно и за постоянно да премахнете алкохола от диетата си. Може да сте изложени на опасност и вероятно е най-добре да спрете напълно,“ пише той.
 
Лекарят призова хората да преоценят отношенията си с алкохола, независимо от възрастта ви, особено ако разчитате на него за повишаване на настроението или за увереност в социални ситуации.
 
„Сухият януари“ изглежда като идеалното време за размисъл върху това.
 
Д-р Рестак допълнително уточни вида деменция, свързана с прекомерното пиене, „синдром на Вернике-Корсаков“, който може да бъде идентифициран като тежка загуба на скорошна памет, която е резултат от директния ефект на алкохола върху мозъка.
 
Прекомерното пиене за дълги периоди от време в живота ви също може да доведе до липса на витамин B1, което може да причини синдрома.
 
65 години може да изглеждат далеч за много от вас, но никога не е твърде рано да обърнем малко повече внимание на здравето си.

Превод: GlasNews.bg