Всеки е чувал или гледал нещо за американската мечта. Несъмнено част от това е прословутият американски дом. Оказа се обаче, че той далеч не е толкова бляскав и красив, колкото повечето от нас си мислят.

Къщите на жителите на Щатите винаги изглеждат много големи, със стълби, складове и дълги коридори. За човек, живял в панелки сигурно е трудно да си представи това.

Сега отще ви разкрием тайните на „идеалния” американски дом. 

Представяме ви едно жилище в Ню Йорк. Цената на тази градска къща, която се намира в Стейтън Айлънд (Staten Island) е 430 хиляди долара. Имотът не е цялата къща, а само частта, която е маркирана в червено.

То може да се отдава и под наем, а цената е две хиляди долара на месец.

Започваме със стаята на първия етаж. Не се безпокойте от плочките – има подово отопление.

На приземния етаж също така има баня и тоалетна.

Електричеството за целия дом през лятото на месеца струва 200 долара скъпо е, защото климатиците работят постоянно), през пролетта и лятото 100$, през зимата 60-70$.

На втория етаж има стая „за гости”. Ние в България такова чудо нямаме, нали?

Освен това домът е изцяло газифициран, а това са допълнителни 60$ през лятото, пролетта и есента, а през зимата 250-300$.

На третия етаж има хол. 

Освен това има и малка кухня.

Водата струва 20$ на месец през цялата година. Между другото, да, на всеки етаж има бани. На първия вече ви я показахме, а ето я и тази на втория.

Ето банята и на третия етаж.

Удобството не се случва много лесно, но американците са го измислили.

И на четвъртия етаж има напълно обзаведен санитарен възел, защото тук е главната спалнята.

А ето я самата спалня.

Интернет и домашен телефон всеки месец струват по 75$.

Американците освен това си имат и отделно перално помещение, че шумът от пералнята и сушилнята да не им пречи.

Освен всичко подобен дом има и ежемесечни разходи от 250$, в които са включени таксите за „поддържането на територията около къщата”. Иначе казано това са пари за поддръжка на покрива, събирането на боклука, ползване на басейн, тенис корт, фитнес зала и всички други глезотии, които ги има около имота. / jenata.blitz.bg