През последните няколко седмици херцогинята Кеймбридж Кейт Мидълтън се появи с доста нови и стилни тоалети: палто с пелерина на Mulberry, дълга рокля от шифон на Gucci, блестящ аутфит от Missoni. Определено съпругата на принц Уилям много внимателно подбира всеки един детайл от тоалета си.

Херцогинята Кеймбридж и нейният стилист са наясно с това как трябва да изглежда Катрин, когато се появява пред обществеността.

Затова и вече не са склонни да се съгласяват сляпо с всичко, което модните марки предлагат. 

На приема в Бъкингамския дворец в чест на 50-ата годишнина от обявяването на Чарлз за принц на Уелс Мидълтън се появи в шифонова рокля в бледоментов цвят с яка.

По-наблюдателните веднага забелязаха, че тоалетът й наподобява роклята на Beulah, с която херцогинята за първи път се появи през 2012 година в джамията в Куала Лумпур: същата тъкан, същия цвят, но по-малко класически детайли. Но както се оказа по-късно, тази марка нямаше нищо общо с новия аутфит на Кейт.

Всички започнаха да се чудят кой е дизайнерът на стилния тоалет. Малко по-късно стана ясно, че ментовата рокля на Мидълтън не принадлежи на нито един световноизвестен моделиер.

Тоалетът е дело на личния шивач на херцогинята.  

Обикновено когато херцогинята на Кеймбридж иска тоалет само за себе си, се обръща към дизайнерите, които променят дрехите си, съобразявайки се с вкусовете й и изискванията на протокола.

Случаите, в които Кейт се появява пред публика в дреха, дело на неизвестен шивач, са много малко. Най-често авторите на облеклото й винаги могат да бъдат идентифицирани с почти стопроцентова точност.

Този път обаче станахме свидетели на напълно различна ситуация. Кейт не само отказа да рекламира поредната известна марка, но и умишлено скри човека, който стои зад безупречния й образ. По този начин херцогинята успя да отклони вниманието от тоалета си и да го насочи към човека, в чиято чест е организиран приемът.

В известен смисъл тази нейна проява показва колко дълбоко почита по-възрастните си роднини и уважава правилата на йерархия в кралското семейство. В крайна сметка, някой ден тя ще бъде на върха на пирамидата на властта.

Има обаче и друга, по-очевидна причина, поради която херцогинята се е обърнала към услугите на обикновен шивач - така прави и самата кралица Елизабет II. Известно е, че нейният личен асистент Анджела Кели  работи върху всичките й тоалети. В много отношения именно тя е създала съвременния стил на кралицата - класически, вечен и култов. Със същите епитети може да бъде описан и стилът на херцогинята на Кеймбридж.

В бъдеще Кейт ще стане кралица-консорт и изобщо не е странно, че се стреми да подражава на Елизабет II. Колмунистите отбелязват, че в момента Мидълтън изглежда много  по-стилно отпреди. Така че защо да не затвърди успеха си с помощта на таен личен шивач, който всеки път ще създава специално за нея истински ексклузивни тоалети. /

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!