В Нигерия това момиче с невероятни очи на име Мир вече се превърна в истинска звезда. Работила е като продавачка на пазара в Лагос. Сега тя е известна в цяла Нигерия и в много други части по света благодарение на фотографа, който публикува снимките й в социалните мрежи. Момичето не е като другите. Тя има поглед, който не оставя никого безразличен.

Фотографът Абимбол веднага е забелязал красивото нигерийско момиче на пазара. Тя продавала листа от тиква в Лагос. Това, което е привлякло фотографа, е бил невероятният й зелен поглед.

Просто погледни в очите й и ще бъдеш хипнотизиран със сигурност! Те са толкова очарователни и красиви, но са резултат от рядко заболяване, наречено централна хетерохромия. Фотографът искал да заснеме момичето в серия студийни снимки, но е бил наречен подлец от другите жени на пазара. 

Абимбол е говорил с родителите на момичето, които не са имало нищо против. Бащата на Мир даже е бил много щастлив, че дъщеря му ще има тази уникална възможност.  Но завистливите жени на пазара не можеха да скрият ревността си и наричаха Абимбол подлец. Те казали на майката на Мир, че момичето е твърде младо и се е опитали да я убедят да не допуска този фотограф да я заведе в студиото си.

Снимките, направени на пазара в Лагос обаче, но са достатъчни, за да впечатлят потребителите на интернет. Те са хипнотизирани от калейдоскопичните очи на момичето.

Ослепителните й очи имат смесица от сини, златни и зелени нюанси и в същото време изглеждат много естествено, но са в следствие на болест. Централната хетерохромия е рядко заболяване на очите, което причинява появата на няколко цвята (две или повече) във всеки ирис./

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!