Опитът на дебела котка да избяга от диетичен център се провали ужасно, след като отпуснатото животинче се беше заклещило в рафт за обувки.

Котаракът, кръстен Крошик, беше открит от служители, опитвайки се да избяга от центъра в Перм, Русия, където е бил "осъден" на строг режим на тренировки и диета.

Снимките показват котката, която тежи почти 18 килограма - заклещена между решетките на рафта за обувки с лице, натъпкано в чехла тип "Crocs".

„Той беше изключително недоволен, когато му провалихме плана, но... след порция храна се размекна“, написа рехабилитаторът Екатерина Бедакова в публикация в Telegram.

"Беше дълъг път за Крошик. Той беше открит за първи път преди седмица в мазето на руска болница. Съобщава се, че служителите са хранили домашния любимец с диета от бисквитки и супа, което го е накарало да нарасне до разтърсващите 18 килограма - толкова тежък, че дори не можеше да ходи", съобщава рехабилитаторката.

За справка, повечето домашни котки трябва да тежат около 4,5 килограма, казват здравни експерти - въпреки че размерът може да варира в зависимост от породата.

„Историята на Крошик е изключително рядък случай, когато някой е обичал котка толкова много, че го е хранил до такова състояние“, обясни говорител на приюта Матроскин в Прем.

За щастие, ветеринарите са положителни за новата рутина на Крамбс. При този нов здравен режим те прогнозират, че по-големият човек, който драска по дивана, ще губи по около 100 грама на седмица.

Всъщност Бедакова предположи, че злополучният опит за бягство на Крамбс всъщност е добър знак, защото показва, че той е „много активен човек“.