Предстоят ни едни от най-интересните местни избори през последните години. Затова е интересно как ще се представят партиите на тях. Вчера бе изтеглен жребият с изборните номера на всички политически сили, които ще участват във вота на 27 октомври. Ето как нумерологът Азарей обвързва техните позиции с номерата на изборните бюлетини. Анализът е направен специално за TrafficNews.

Управляващата партия ГЕРБ е с бюлетина номер 43, което я поставя в изолация и ще и бъде трудно да прави коалиции с други партии в общинските съвети. Ще й се наложи да понесе някои негативи вследствие на слаба реализация на управляваните от нея населени места.

Опозиционната БСП е с бюлетина 56, което ще провокира пререкания и липса на обединение с близки партии като АБВ. Ще й бъде трудно да събере и добави повече съмишленици за идеите, които предлага.

Балансиращата политика на ДПС ще бъде с бюлетина номер 55. Представянето ще бъде вълнообразно - напредък и спад. В някои региони ще се забележи увеличаване на влиянието, докато в други ще се пропука "китайската стена".

"Демократична България" ще се яви на изборите като "двоен отличник" - бюлетина 66. Те ще разчитат на предаността на своите поддръжници. Ще им се наложи да направят необходимите жертви или отстъпки. Няма да им е лесно, защото представят по-иновативни идеи.

Атакуващата "АТАКА" ще е с бюлетина номер 4. Вероятно ще лансира прекалено ограничени идеи за развитие на регионите, като ще се яви с кандидати, които ще изтъкнат своята твърда и консервативна позиция.

Поддръжниците от "ВМРО" ще имат честта да са със симетричната на ГЕРБ бюлетина номер 34. Това ще им донесе и пречки. Ще се усетят блокирани от своята политика. В някои населени места ще овладеят положението и ще имат неочаквани успехи.

Бунтарите от "НФСБ" са натоварени от съдбата с трудната бюлетина номер 8. Тяхната задача е да се реализират чрез предлагане на конкретни дейности и постигане на добра стабилност в управлението. За да успеят, ще бъде нужно да избягват агресивност, непреклонност, както и нетолерантност.

Бюлетината на партия "ВОЛЯ", номер 51, им дава шанс за бърз напредък. Необходимо е бъдат внимателни с онези, които ги "подкрепят".

Бюлетината на АБВ е с номер 14 и им дава нестабилна енергия. Дори когато представят свои идеи с импулсивност, те имат нужда от намиране на съмишленици. Представянето на изборите вероятно ще се изтълкува като блокаж или застой. Ще се наложи да се търси баланс.

Номер 64 ще бъде бюлетината на СДС. Те ще имат силата да поемат ангажименти, но са длъжни да бъдат премерени в своята критика. Ще им се наложи да обмислят всяко свое действие.