83-годишният Арналдо, родом от град Модена, живял в продължение на 7 месеца на летището на град Болоня. Историята на пенсионера наподобява само отчасти тази на героя на Том Ханкс от филма „Терминалът". И Арналдо като Виктор Наворски от творбата на Стивън Спилбърг спял на аеропорта, но не заради невалидни документи, а заради финансови проблеми. Възрастният човек се „заселил" в зоната за чекиране на летище „Маркони" през юли 2023 г. Бившият консултант във винарската индустрия получавал социална пенсия, но не успявал с нея да плаща наем за жилище. Дълго време живял на улицата. По-късно решил да прекарва нощите си пред летището на Болоня. През есента обаче влязъл на топло в зоната за чекиране.

Стюарди, стюардеси, пилоти му носели порции храна, кафе, сандвичи, снабдили го и със спален чувал. Някои понякога го канели на вечеря в дома си. През деня пенсионерът прекарвал времето си седнал на червена пейка на партера, а вечер се настанявал със спалния си чувал и със завивка в един от ъглите. „Сутрин се събуждам в 5 часа, отивам в тоалетните на летището, мия се и се бръсна. След това сядам на обичайното си място, бъбря си с някои от пътниците и така си минава денят", разказа Арналдо пред медиите. Той допълва, че особено близка по време на одисеята му станала стюардесата Барбара Локонте, която дори го приютила в дома си за няколко дни. Мечтата му била един ден да се качи заедно с нея и съпруга й на самолет за Исландия, за да види северното сияние. С помощта на Барбара пенсионерът успял да се измъкне от „живота" си на летището.Историята на Арналдо била разказана в медиите на Болоня и за кратко време той станал популярен.

Намесило се и кметството, което веднага задействало социалните си служби, пише 24 часа. Италианецът бил настанен за две нощи в хотел, след което бил изпратен в структура за социално слаби хора до Модена.От общината на Болоня казват, че ако знаели за случая, щели да се намесят още преди време, както се прави и при стотици други подобни ситуации.

Историята на Арналдо беше разказана от много медии в Италия, затова и бил затрупан от искания за интервюта. Той обаче мечтае само „за една стая, баня и котлон за готвене".