Ученик откри ценна вещ със сантиментална стойност и я върна на нейния собственик.

Младежът открил изгубения часовник на стойност 20 000 долара, заровен в пясъците на популярен плаж. Вещта била притежание на възрастен мъж, който останал съсипан, след като изгубил скъпия си Cartier Santos от 1975 г. Часовникът изпаднал от джоба му, когато го свалил за ежедневното си плуване на плажа Балморал, който се намира край Сидни.
 
Семейството на мъжа се обърнало за помощ към британците Саймън Шейв и Меган Бръмър за намирането на часовника, защото двойката открили много ценности, които били изгубени на плажа.
 
10-годишният син на британците Джош също решил да се включи в търсенето и да опита късмета си, използвайки металодетектора си.

Прилеп с "човешки размери" шашна, повод за страх няма СНИМКА

Въоръжени с устройството и гребло, ученикът и баща му се насочили към плажа този вторник. Металотърсачът започнал да вибрира след минути и не след дълго часовникът бил открит на цели 20 см дълбочина в пясъка. Това станало близо до стълби, които водят към плажа.

„Слязох с баща ми и преди той да успее да седне, веднага получих първия сигнал на детектора“, разказва ученикът пред австралийски медии. "Мисля, че очакваше да останем там много по-дълго", допълва той.

Момчето притежава металодетектора само 18 месеца. Благодарният собственик наградил Джош с неназована сума пари - като награда за неговата честност.

Надраскаха Audi R8 с графити. Собственикът: Печеля по £7000, а спя СНИМКИ


 
„Той беше истински  щастлив“, допълва Джош. Майката на ученика също е щастлива заради скъпоценната находка на сина си, както благодарния собственик и семейството му.

"Татко купи часовника във Франция преди 40 години и това е едно от най-ценните му притежания“, разказва синът на мъжа пред Mosman Collective.

„Добрите неща се случват на добрите хора и това младо момче да покаже такава честност няма да бъде забравено“, допълва той.

Семейството на момчето са запалени гмуркачи, които са открили десетки изгубени вещи в Балморал само това лято, включително телефони, няколко часовници и електроника.

Майката на Джош успяла да открие брачната халка на турист, изгубена на дъното на океана по време плуване през януари. Седмици преди това нейният партньор открил дамски пръстен, който се оказал ценен подарък.

Жена изгуби дебитни карти с кодовете, момичета не я разочароваха