9-годишната Анна внезапно започна да разказва на родителите си, Крис и Джилиан, за миналия си живот. Събуждайки се една сутрин, детето заявява, че се е върнало на Земята от древна цивилизация, погребана под водата от земетресение преди стотици години.

Историята на Анна е разказана в сюжетната линия на LMN.

„Анна просто се събуди една сутрин и каза: „Току-що си спомних езика. Не знам какво става, но имам нужда от лист хартия и химикал.“ Изглеждаше като древно писмо, просто ме изуми“, спомня си майката на момичето в предаването „Призракът в моето дете“.

Бащата на Анна, Крис, нямал представа как малката му дъщеря може да има цялата тази информация, но е убеден, че историите далеч надхвърлят въображението на едно дете.

„Тя говореше така, сякаш наистина е минала през мястото, където някога е живяла. Тя описваше пещери, пустинни среди, обикновени къщи и събития от живота. Колкото повече говореше, толкова повече осъзнавах, че не става дума само за това, което е видяла. Зад това стоеше цял комплекс от преживявания и емоции. Дъщеря ни имаше опит за живот и смърт, който повечето от нас нямат“, убеден е Крис.

Мистични истории, спомени от минал живот, любопитства, аномалии, извънземна вселенаЦял екран
Крис с дъщеря си Анна Снимка: LMN

Освен това детето започнало да говори за видения от древния свят и за живота си там.

„Веднъж Анна ми разказа за травматично събитие, включващо земетресение в нейното село, почвата започнала да се срутва, покривите се срутили и хората хукнали да бягат, сякаш самата тя е била свидетел на това“, казва бащата.

Той твърди, че момичето често е рисувало картини от спомените си, които според него са пейзажи от островите, където някога е живяла.

„Разбрах, че това не са изображения от медиите или плод на нейното въображение, а истински спомени“, добавя Крис.

Мистични истории, спомени от минал живот, любопитства, аномалии, извънземна вселенаЦял екран
Анна пише непознати символи Снимка: LMN 

Родителите решават да проведат собствено разследване и са шокирани да попаднат на статия за това как през 2000 г. учените откриват древна цивилизация, наречена Хераклея. Както се оказа, пристанищният град, датиращ от 12 век пр.н.е., потънал под вода в резултат на земетресение и изглеждал "точно като рисунките на Анна".

„Не мога да разбера какво е, когато си на девет години и в съзнанието ти има съвсем друг живот“, добавя Джилиан.