Повечето от вас развълнувани и най-вече нетърпеливи да узнаят какво носи Новата година - 2024. Това вероятно важи особено за тези, които са имали къде повече, къде по-малко лоши периоди през 2023 г. и жадно са вперили погледи дали звездите не са им подготвили нещо по-положително през 2024 година.

Независимо дали 2024 година ще ви донесе  щастие или ще бъде най-лошата досега, всяка зодия ще има поне един период през тази година, когато звездите няма да се обърнат във ваша полза.

Овен

Най-големият ви проблем ще бъде ретроградният Меркурий в началото на месец ЮЛИ. Това ще внесе много напрежение и конфликти в живота ви, от които няма да се отърсите толкова лесно. Обикновено лятото носи щастие и релакс, но вие ще изпитате тъмната страна на този месец, която не сте виждали досега.

Телец

От празничният ДЕКЕМВРИ тази година няма какво да очаквате с нетърпение. Това ще бъде емоционално предизвикателен момент за почти всички, но вие ще го прекарате по-лошо от всеки друг. Отношенията ви с други хора, както романтични, така и приятелски, ще създадат много проблеми. Няма да имате сили да се справите с повечето от тях, особено с връзките, които имате на работното си място.

Близнаци

Вашето безпокойство и склонност към прекалено мислене ще процъфтява този месец. Точно както сте мислили, че сте се довели до точката, в която можете да управлявате с ума си, ще се случи поврат - зацикляне. През 2024 година се очертава един неблагоприятен период и това е месец ФЕВРУАРИ. Вземането на решения през февруари няма да е лесна задача за вас. Разбира се, това не е чак толкова фатално, ала все пак имайте едно на ум.

Рак

Проблемите ви ще бъдат причинени от ретроградния Меркурий в Риби, който ще превърне този месец в месец на сърцебиенето. Ако сте имали късмет в любовта досега, месец МАРТ ще ви попречи на щастието каквото и да сте направили сега. Този месец забравете за постигането на какъвто и да е напредък в запознанствата или във връзката като цяло. Поставете любовния си живот на пауза и изчакайте по-добри дни.

Лъв

Ще бъде доста нестабилен ЮЛИ, особено тъй като това е месецът, в който празнувате рождения си ден. Не е толкова утешително да разберете, че най-лошият месец от бъдещата година е точно този, в който сте родени, но поне е по-добре да знаете, за да се подготвите. Все пак, не се притеснявайте. Въпреки че ретроградният Меркурий ще причинява бъркотии в живота ви през този месец, вие ще се оправите. Поне остатъкът от годината ви ще се окаже спокоен и страхотен.

Дева

Ретроградният Меркурий в Риби ще обърка плановете на всички. Някои ще бъдат ударени по-силно, а други по-слабо. Едва ли ще имате този късмет просто да преминете без перипетии през МАРТ. Този месец със сигурност ще се тревожите повече от останалите. Ще трябва да работите два пъти повече от всеки друг за нещо, което искате да постигнете. Това е особено валидно, когато става въпрос за романтичните връзки. Един съвет: Не позволявайте на разочарованието да ви контролира!                                                                        

Везни

Присъствието на Плутон ще ви се отрази негативно в началото на 2024 година. Затова ФЕВРУАРИ е месецът на кризите за вас. Вашите проблеми няма да бъдат свързани с любовта, нито с каквато и да е връзка. Ще имате вътрешни борби. Промените в настроението определено ще ви подлудят. Въпреки че отчаяно ще търсите отговори, не се изненадвайте, ако не ги намерите. Февруари е този месец за вас, през който ще се чувствате изгубени и объркани през повечето време.

Скорпион

Подобно на някои други знаци от зодиака, вие също изпитвате известни затруднения през месец ЮЛИ. Не изпускайте духа си, защото това е единственият лош период, който ще имате до следващата Нова година. Цялата 2024 г. ще бъде страхотна с изключение на този месец. Опитайте се да го преживеете и не позволявайте на никого да ви разочарова или провокира по каквато и да е причина. Всяка кавга няма да се развие по начина, по който сте планирали, и със сигурност няма да завърши във ваша полза.

Стрелец

Можете да благодарите на този период на вашата управляваща планета Юпитер и началото на неговата ретроградност. Би било глупаво от ваша страна да не очаквате поне един месец през 2024 г. да бъде скапан. Въпреки че личният ви живот ще пострада, той няма да е толкова лош, колкото ежедневието ви. Вкратце, не трябва да се тревожите толкова много за любовния си живот. Горе-долу ще си остане както беше досега. Проблемите ще се появят във финансовата сфера на живота ви. Внимавайте къде влагате парите си месец АПРИЛ и по колко харчите!

Козирог

Въпреки че това ще бъде вашата година, МАРТ определено няма да е вашият месец. Е, никога не очаквайте само късметът да се появи по пътя на живота ви. Винаги трябва да има малко неприятности. Отново основният виновник за това ще бъде ретроградният Меркурий. Най-големите проблеми ще се появят в комуникативните ви умения. По някакъв начин няма да можете да обясните на хората какво мислите и какво искате, а това е нещо, което винаги сте знаели точно как да направите.

Водолей

ЮЛИ се очертава да бъде най-опасният месец 2024 година за много зодии и вие сте една от тях. За разлика от някои други зодии, проблемите ви ще са чисто любовни. Вашата връзка - ако сте в такава - ще се сблъска с някои сериозни проблеми. Опитайте се да избегнете това, като първо погледнете себе си и се запитате, дали вие сте коренът на проблемите във връзката ви. Бъдете напълно честни със себе си и най-важното, бъдете наясно с чувствата си.

Риби

За вас присъствието на Юпитер през МАРТ, ще има негативни последици върху живота ви, както и за някои други зодиакални знаци. Освен това проблемите ви няма да са свързани толкова с отношенията, колкото с финансите. Не прибързвайте с вземането на финансови решения! Приемете сериозно това предупреждение, защото периодът ще изглежда идеален за вземане на такива решения, което всъщност не е така. Това ще донесе само още по-големи и по-сериозни проблеми. Така че бъдете търпеливи и изчакайте по-добрия период от годината.

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор и Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.