Сервитьорка остана шокирана, след като ядосан клиент, посетил със съпругата си ресторанта, в който тя работи, остави гневно послание върху сметката. Мъжът  отказал да ѝ даде бакшиш заради „груба“ постъпка, която служителката уж е направила.

Американската сервитьорка, която обслужила възрастния мъж и съпругата му, намерила съобщението, написано с черен химикал, при оформянето на плащането.

Ядосаният клиент обяснява, че отказал да даде бакшиш, защото сервитьорката го попитала дали със съпругата му искат да разделят сметката от $65,80 (£56,18).

На лицевата страна на разписката той надраскал: „Без бакшиш, защото беше много невъзпитано да попитаме съпругата ми и мен дали искаме да разделим сметката“.

Качвайки снимка на бележката в Reddit, сервитьорката добавя: „Той имаше дързостта да напише това със собствения ми химикал. Тя коментира, че мъжът изглеждал видимо по-възрастен от съпругата си.

Рожденик плати 20 евро, за да нарежат празничната му торта

Публикацията получи хиляди коментари, а мненията на коментиращите са разнопосочни. Много хора, които също работят като сервитьори, посочиха, че предлагат сметката да бъде разделена, ако клиентите го искат.

  „В моята работа трябва да питаме дали са отделни чекове, а не да предполагаме, че са заедно. Имахме двойка и няколко деца влязоха да хапнат веднъж. Сървърът извади една сметка и жената се ядоса, защото сървърът реши, че тя и мъжът, които са разделени, все още са заедно", контрира друга дама, която споделя, че също  работи като сервитьорка.

По-голямата част от коментиращите са на страната на служителката, която останала без обичайния за САЩ бакшиш.

Турист помоли да нарежат сандвича му, излезе му солено СНИМКА

Превод: GlasNew.bg