Според астролозите май 2024 г. е под покровителството на планетата на любовта и красотата – Венера. През този период звездите ни предават благоприятна енергия за укрепване на взаимоотношенията и постигане на хармония на душата и тялото.

Много делови проекти през този месец може да се забавят поради допълнителни проверки, включително и свързани със сигурността. Хората може да изпитат нерешителност този месец, въпреки че важна тенденция за месеца ще бъде разширяването на кръга им на общуване и контакти.

Времето от 8 до 14 май ще изисква издръжливост и самоконтрол. Не се препоръчва да бързате с вземането на решение. По-добре е да обмисляте действията си и всяка стъпка.

Препоръчително е да бъдете особено внимателни при общуване от 15 до 21 май, тъй като има голям риск да бъдете въвлечени в конфликт.

От 22 май ще бъде благоприятно време да работите върху себе си. В същото време за представителите на три зодии периодът до края на май ще бъде успешен и благополучен.

Както обещават астролозите, истинският късмет ще дойде при Телците по това време. Представителите на тази зодия ще се чувстват защитени и финансово стабилни.

Парите ще постъпват стабилно и изобилно по сметките, което ще предостави на Телеца поле за маневриране, насочено към разгръщане на творческия им потенциал.

Телецът ще блесне в този момент както в деловата сфера, така и в светското общество. Възможно е да има примамливи предложения.

Въпреки невероятния късмет, в средата на месеца може да се появи усещане за несигурност и опасност. Астролозите препоръчват да не се вземат важни решения в такива моменти на психологическа нестабилност.

Май е подходящ и за грижа за себе си, промяна на имиджа и започване на физическа активност. Важна препоръка през този месец ще бъде умението да делегирате отговорности и да не бързате да правите всичко сами.

Везните през май 2024 г. ще бъдат щастливи далеч от дома. Възможни са романтични връзки, които ще започнат по време на пътуването.

През втората половина на май 2024 г. е възможно възобновяване на стари връзки. Това може да са колеги от бивши работни места или приятели от детството. Като цяло Везните трябва да се подготвят за нов кръг от живота и сериозни промени, които ще бъдат положителни.

Препоръчва се да не се страхувате от нови възможности, да се отваряте към света и да помните, че неизпълнените планове са причина да благодарите на Вселената, че ви е спасила от нещо лошо, пише Sputnik.

Приятни срещи очакват Скорпионите през май 2024 година. Представителите на тази зодия ще бъдат сред хора, настроени на същата дължина на вълната като тях. Общуването ще бъде лесно и ефективно и ще донесе много положителни емоции и впечатления.

Възможни са положителни промени в дейността - кариерно израстване, увеличение на заплатата, смяна на ръководството към по-лоялно.

През този период не се очакват здравословни проблеми, но е възможна известна емоционална умора.

Средата на месеца е подходяща за подреждане на апартамент, къща или работно място. Важно е да създадете уют и комфорт за себе си в този момент.