Най-богатата тотомилионерка не само в България, но и в цяла Европа - леля Гошка, отмаря със семейството по приказните плажове на Средиземно море в Аликанте.

Нашенката, родом от плевенския град Искър, има в авоарите си 67,99 милиона евро, след като преди три години удари баснословния джакпот от испанската лотария. Българи, които от години работят и живеят в Аликанте, споделят, че на няколко пъти засичали леля Гошка и съпруга ѝ Марин, хванати под ръка, да се разхождат по прочутата крайбрежна алея на град Аликанте и да вечерят в скъпарски ресторанти. Разпознали я, тъй като на Иберийския полуостров все още се говорело за "българската чистачка, която за ден станала един от най-богатите хора в държавата".

Освен по тесните лъкатушещи улички на Аликанте леля Гошка не пропуснала да посети ида се разходи и до прочутият замък "Санта Барбара", който е една от най-големите средновековни крепости в Испания. По думите на очевидци Гошка наела и малка яхта от пристанището на Аликанте и се отправила към близкия остров Табарка. След като разгледала единствения обитаем остров в района на Валенсия, тя отплавала до съседния тузарски курорт Бенидорм. Градът е известен още като "Манхатън на Испания" или "Бенийорк" заради многобройните си небостъргачи, кацнали на плажа.

"Има си пари жената, спечелила ги е честно, да си ги харчи. Откакто удари джакпота, почти всеки българин тук играе постоянно", споделя мъж, който от 15 години живее и работи в Аликанте.

От толкова време е и леля Гошка в Испания. Тя емигрира с мъжа си и двамата си синове след 2000 година. Докато мъжете в семейството се качват по камионите, Гошка влиза в къщите на богатите испанци, за да ги чисти. До 2016 г., когато жената в тотопункта в Кинтанар дел Рей не ѝ казва, че е спечелила 67,99 милиона евро. Оттогава Гошка живее в хасиенда за над 1 милион евро с басейн, фитнес и всички екстри в един от най-тузарските квартали в покрайнините на Мадрид. Медалът има винаги две страни обаче, както гласи една стара поговорка. Спечелила свобода и финансова независимост, леля Гошка губи своите роднини.

"Какво да ви кажа. Дай на някого пари и виж какво всъщност представлява. Болно ми е не заради друго, ами че тя си мисли, че ние, най-близките ѝ роднини, ѝ искаме парите. Не ѝ искаме еврото, да е жива и здрава и да си ги харчи или там каквото прецени да прави. На мен и на брат ни Цоньо ни е мъчно, че Гошка не само се отчужди от нас, ами сякаш ни зачеркна с големия хикс", споделя с разочарование пред "България Днес" сестрата на тотомилионерката Ангелина. По думите ѝ веднага след като грабва печалбата, Гошка сменя телефонния си номер, адреса и прекъсва всякаква връзка с всички от Искър.

"Толкова добре се е покрила, че никой нищо не знае за нея. Всичко, което чуваме, са слухове, и то, без да знаем кой ги пуска. То сигурно така е по-добре както за нея, така и за семейството ѝ, че знае ли човек наистина кой какво може да ти направи, при условие че имаш толкова много пари", казва приятелка на Гошка от детството.