2023 година не е най-добрите, които човечеството е имало, а още дори не е свършила. Лошите новини обаче няма край, след като станаха ясни предсказанията на Нострадамус за следващата - 2024 г., пише ladbible.com.

Почти половин хилядолетие след смъртта си Нострадамус остава един от най-известните астролози и известен прорицател в историята.

В своята книга от 15555 г. Les Propheties той излага своите визии за бъдещето под формата на загадъчни стихотворения, известни като четиристишия. И както често се случва, прогнозите му не бяха много добри.

Пророчествата, изложени в книгата, са били препрочитани и тълкувани наново в продължение на векове, като някои вярват, че писанията на Нострадамус съдържат зловещо точни предсказания, твърдейки, че той е пророкувал атаките от 11 септември, убийството на президента Кенеди и възхода на Хитлер.

И в своите прогнози за 2023 г. той изглежда е предвидил кризата с разходите за живот, която е засегнала всичко, като пише: „Толкова високо ще се издигне бушелът с пшеница, `е човекът ще изяде своите ближни.“. За щастие частта за очевидния канибализъм остана поне до голяма степен метафорично. 

И така, какво можем да очакваме от предстоящата година, ако прогнозите на Нострадамус отново се окажат верни?

В едно четиристишие той пише: „Сухата земя ще стане все по-изсъхнала и ще има големи наводнения“, предупреждавайки на друго място за „много голям глад чрез вълна от чума“.

Ако това е се окаже вярно, тогава може да сме изправени пред катастрофални събития, като цунами, през новата година - което не звучи много добре.

Той също така изглежда е предсказал конфронтация с Китай, като е написал четиристишие, което започва с визия за „битка и морска битка“ и казва, че „Червеният противник ще пребледнее от страх / Ще постави големия океан в ужас“. Някои смятат, че „червеният противник“ се отнася за комунистически Китай, а останалото е препратка към конфронтация в морето.

Като се има предвид, че Китай е глобална сила, която може да се похвали с най-големия флот в света - 350 кораба и подводници, за да бъдем точни - резултатите от една конфронтация могат да бъдат катастрофални.

И в книга, публикувана в налото на 21 в., коментаторът на Нострадамус, Марио Рединг, интерпретира някои от писанията на Нострадамус, че се отнасят до настоящия крал на Великобритания.

В друго четиристишие той говори за някой, когото нарича „Кралят на островите“, който е имал спорен развод и който е „изгонен със сила“. Интересното е, че той е заменен от „човек, който няма да има белег на цар“. Рединг тълкува пасажа като сочещ, че крал Чарлз III ще е принуден да абдикира от трона поради „постоянни атаки както срещу себе си, така и срещу втората си съпруга“, а принц Хари – човекът, който „няма знак за крал“ – поема короната.

Като се има предвид съобщаваната връзка между Хари и останалата част от кралското семейство, това вероятно няма да се случи, но както и другите прогнози на Нострадамус, само времето ще покаже.

И ако това не е достатъчно, Баба Ванга, която също всепризната с предсказването на бъдещето, също даде своите предсказания за 2024 г. - и те са доста мрачни.

Превод: GlasNews

7 предсказания на Баба Ванга за следващата година