На 19 април започна интересен период, който ще приключи на 20 май. Астролозите казват, че Венера, планетата на любовта, парите и увереността, управлява Телец. И този месец всички зодии ще преживеят романтични приключения и много удоволствия. И ние ще взаимодействаме със света чрез нашите чувства.

Въпреки това, поради упорития характер на Телеца, може да се сблъскаме с някои напрегнати моменти, когато променим нашите възгледи и вярвания. Най-интересното за сезона на Телеца съобщава Refinery29.

Съвпадът на Юпитер и Уран в Телец, който се случи на 20 април, породи труден период, когато всички бяхме буквално изтласкани от зоните си на комфорт. Промяната може да бъде трудна през сезона на Телеца, защото всички ние, независимо от зодията си, обичаме комфорта и предвидимостта. Съюзът Юпитер-Уран ще ни принуди да направим значителни промени, които могат да подобрят живота ни завинаги. Юпитер е планетата на разширяването, а Уран е планетата на революцията, което означава, че ще изпитате вълнуващи и неочаквани резултати, особено когато става въпрос за любов и пари. Но това събитие ще има и глобално въздействие и можем да очакваме промени в политиката.

Няколко дни след съвпада Юпитер-Уран, на 23 април изгря розово пълнолуние в Скорпион. Луна в Скорпион е лунна позиция, която ни принуждава да навлезем дълбоко в себе си. Тъй като се противопоставя на Слънцето в Телец, ние се борим с необходимостта да опростяваме нещата, вместо да ги усложняваме. Ще се чудим дали искаме да преследваме страстите си, или искаме да стъпваме внимателно.

Ретроградното пътуване на Меркурий от началото на месеца завърши на 25-и, което е добра новина за всички нас - този период ни принуди да се замислим и да разсъждаваме върху проблемите, възникнали през това време. Струва си да се отбележи, че Меркурий ще остане в пост-ретроградната си зона, известна като ретросянка, до 13 май. Така че може да видим възраждане на драмите, които преживяхме по време на затъмнението и ретроградния сезон. Трябва обаче да продължим да се стремим да се подобряваме, докато намерим начин да ги преодолеем.

С преминаването на Венера в Телец на 29 април и Марс в Овен на 30 април ще станем свидетели на няколко промени. Това е така, защото и Венера, и Марс ще заемат своите достойни позиции и ще придобият голяма сила. Това може да доведе до сериозни декларации за любов и финансови разногласия. Телецът обаче е известен със своя чар и харизма, които могат да помогнат при временни решения на проблеми.

От 2 май до 11 октомври Плутон ще бъде ретрограден, започвайки във Водолей и гмуркайки се обратно в Козирог. През този период ще имаме възможността да помислим върху нашето лично израстване и взаимоотношения и да избегнем повтарянето на минали грешки.

Предстоящото новолуние в Телец на 7 май е чудесна възможност да сбъднете мечтите си. Като развиваме нашите творчески и иновативни идеи, ние можем да вдъхнем живот на нашите идеи. Не забравяйте да бъдете търпеливи и постоянни, тъй като процесът може да отнеме известно време, но резултатите ще си заслужават усилията.

Преминаването на Меркурий в Телец на 15 май ще ни направи по-упорити от всякога. Ще има липса на гъвкавост и променливост в нашето мислене, което ще ни накара да се придържаме към планове, вместо да разбираме, че нещата могат да се променят по пътя и могат да се случат неща, които могат временно да ни изхвърлят от пътя ни. Потърсете помощ, изкажете чувствата си и бъдете внимателни. Освен това не се колебайте да промените своята гледна точка или позиция без колебание.

Въпреки че може да е трудно да се откъснем от старите си навици през сезона на Телеца, на хоризонта има вълнуващи промени, които ще донесат невероятни преживявания.