Мениджър на хотел предупреди хората да не използват безплатните принадлежности за баня в хотелите - и причината е доста мрачна.
 
Във видео в TikTok любителка на пътешествията споделя един артикул, който никога не е използвала, когато е отсядала в хотел.
 
С над 730 000 гледания, видеото обяснява защо трябва да избягвате повечето тоалетни принадлежности за баня в хотелите – и това е причина, която може да не ви е минавала през ума.
 
„Когато влезете в стаята си и влезете под душа и видите бутилки от шампоан, те обикновено са в пълен размер“, каза тя във видеото.

„Никога не ги използвайте тъй като не знаете какво всъщност може да има в тях. Те може да останали от предишният гост, а той да ги е напълнил с каквото си поиска. Боя за коса, белина, всякакви неща, никога не ги използвайте,“ предупреждава тя.

Днес повечето хотели използват бутилки за многократно пълнене. През декември 2022 г. Европейската комисия обяви, че забранява малки тоалетни принадлежности за еднократна употреба в хотелите като част от новите правила за целия ЕС относно опаковките и отпадъците.
 
Така че, за да бъдете безупречно чисти по време на почивката, управителят на хотела каза винаги да носите свой собствен малък шампоан, балсам и гел за тяло – за да предотвратите всякакви нежелани изненади.

Коментарите не закъсняха:

„Винаги нося собствени тоалетни принадлежности. Никога не използвам тези в хотелите. Не ме интересува дали са запечатани или не“, написа жена.
 
Друг добави: „И аз винаги съм мислил това! Винаги нося свои собствени и казвам на близките си да не ги използват.“

Превод: GlasNews.bg