Колкото по-високо се изкачва термометърът, толкова повече искаме да съберем най-близките си приятели, да седнем и да се освежим с напитка за лятно време.

 Ето всичко, което трябва да знаете за коктейлите с ниско съдържание на алкохол.

 Първо, какво е коктейл с ниско съдържание на алкохол?

 Маргарита, Манхатън и Мартини са традиционни коктейли. Това означава, че са алкохолни напитки, състоящи се от спирт (или няколко спиртни напитки), смесени, разклатени или разбъркани с други съставки.

 Тези коктейли с ниско съдържание на алкохол обикновено съдържат не повече от ¾ унция силен спирт на порция. Коктейлите с ниско съдържание на алкохол могат да бъдат направени и като се използват спиртни напитки с по-ниска устойчивост, които традиционно са използват за допълване или балансиране на силни алкохоли - като шери или вермут.

 Така че, въпреки че няма твърдо и бързо правило, в тези коктейли има алкохол под 15 процента. Казано в перспектива, тези коктейли са в по-голяма степен силна бира или чаша вино, отколкото са традиционен коктейл.

 Защо да пиете коктейл с ниско съдържание на алкохол?

 Основното предимство е, че той ви предоставя възможността да се насладите на повече от една напитка отговорно за продължителен период от време. По този начин можете да експериментирате с няколко различни коктейла и аромати, без да прекалявате.

  Друга причина да приемаме коктейли с ниско съдържание на алкохол е, че по-ниското ниво на твърд алкохол прави още по-лесно съчетаването с храна! Както знаете, тук почти винаги мислим за следващото си хранене.

Така че по-малко означава повече.

 Ключът не е в количеството, а в качеството. По-малко алкохол означава, че нямате високоустойчиви алкохоли, определящи аромата така че качествените съставки са още по-важни, за да осигурите страхотен вкус.