Зимата е най-подходящото време да отскочите до Тайланд. В "Покана за пътуване" изброихме девет правила, които ще улеснят пребиваването ви в далечната азиатска страна.

В Тайланд изповядват будизма и образът на божеството свято се уважава. Всеки акт на богохулство се наказва със затвор дори и за чуждестранни граждани.

Тайландците дълбоко почитат своя крал, кралицата и кралското семейство. За неуважение се смята дори хвърлянето на банкноти на земята, защото върху тях е образът на монарха.

Когато влизате в будистки храм, знайте, че шортите и мини-полите са забранени. Пред входа задължително трябва да свалите обувките си. Жените при никакви обстоятелства не бива да докосват будистки монах, да му дават пряко каквито и да било вещи или да получават нещо непосредствено от него.

Тайландките са много консервативни. Не ги докосвайте без тяхно съгласие.

Интимните отношения между мъж и жена не е препоръчително да се демонстрират публично. Монокините и пушенето на плажовете са забранени.

По традиция тайландците се поздравяват един друг с жеста "вай" – притискане на дланите една до друга пред гърдите. Ако някой ви приветства по този начин, вие сте длъжни да отговорите.

Тайландците се усмихват, за да изразят щастие и радост, да благодарят за дребна услуга, да отговорят на "вай" от малчуган и дори да се извинят за някое неудобство, пише БНР.

Не пипайте никого по главата, също така не рошете косата му. Главата е най-благородната част от човешкото тяло и се смята за кръвна обида.

Избягвайте да качвате краката си на масата по американски маниер. Никога не ги използвайте, за да посочите или докоснете която и да е част от тялото на човек. Това се счита за обида.