На пръв поглед изглежда като малък замък. По-отблизо разбирате, че е хотел.

Първоначално построен през 1894 година, хотел Дален, в норвежкото градче Дален, се намира в близост до спокойните брегове на канала Telemark и езерото Bandak.

Изгледът от хотела към градината разкрива гледка към големия канал, в който се плава с малки фериботи между градовете.

В самата структура две българки свирят на пиано.

"Тук съм за седми пореден сезон. Идвам през май и се прибирам в родната Варна отново през септември. Чувствам се прекрасно, защото хората за добри, оценяват труда ни и мястото ми харесва", споделя една от пианистките пред GlasNews.bg.

На гостите се предоставят 2 малки лодки с гребла. Те могат също да поиграят крокет в градината.

От Дален с малък ферибот се стига до Скиен. Градът се намира на 100 километра разстояние и се плава през канала Телемарк, който е мамутен воден път.

Покрай него може да се разхождате или да карате велосипед по участък от канала, или да видите вълнуващата планинска природа и историческите ключалки от уюта на лодка с наследство.

Бившият град за дървен материал в окръг Телемарк в Южна Норвегия, Скиен е заобиколен от водни басейни, в близост до които се намират езера, фиорди и островни идили.

Драматургът и поетът Хенрик Ибсен е роден в Скиен и е живял на различни места в града до 15-годишна възраст. Един от тези домове, в Venstøp, е музей, който отива в дълбочина от детството си в запазена собственост от началото на 19-ти век. все още има боулинг, използван от Ибсенс.

Мястото, на което през лятото е 6 градуса СНИМКИ

Градът, който 6 месеца е без слънце СНИМКИ