Невероятен земен рай - в това се превърна месността "Кръста" след възстановения параклис.

Местността "Кръста" се намира на територията в парк "Централен Балкан" - един от най-големите национални паркове в Европа. Оттук ви очаква 30-40 минути изкачване по стръмен участък. Ентусиастите, поели по тази пътека ще бъдат възнаградени - на всяка крачка се разкрива все по-обширна гледка към град Карлово и великолепието на прелестната ни природа. Когато стигнете заветната цел - кръста, определено ще бъдете очаровани, особено след като ентусиасти почистиха терена след зимата.

Около местноста се намира и параклиса "Св. Иван Рилски", който е построен с помощта на карловски дарители. Съвсем наскоро покривът на параклиса бе възстановен от двама родолюбци, които живеят в Чикаго и Лондон.



Мястото е напълно облагородено - има кътчета за отдих, заседени са цветя, има огнище за барбекю, дори комплекс за детски игри с люлки и пързалки.

За да се радват любителите на земния рай, и за да бъде опазен от злосторници, е монтирана камера за денонощно видеонаблюдение.

"Заповядайте да запалите по свещичка да си почините от забързаното ежедневие.", пише във Фейсбук Атанас Чернооков, който е един от инициаторите на идеята.