Четири допълнителни гишета за проверка на документи ще заработят следващата седмица на ГКПП "Кулата-Промахон". Това обяви министърът на туризма в Гърция Харис Теохарис пред Virgina TV.
 
По-рано подобна информация съобщиха и от Министерството на външните работи на България по повод съвместните усилия на двете държави да се облекчи преминаването на границата, като посочиха, че до края на юни ще бъдат обявени мерки за облекчаване на трафика през граничен пункт.

Теохарис допълни, че вече има по-опростени проверки за ситуации, когато се образуват големи опашки.

Той също посочи, че е решено да се отворят други гранични пунктове и да се разширят работата им до 24 часа, които сега работят 8 часа - като ГКПП "Евзони" (Северна Македония).

Гръцката страна изразила очакването си, че ще бъдат предприети мерки за улесняване на трафика и през „Илинден-Ексохи“, а депутатът Макариос Лазаридис се е ангажирал ГКПП "Маказа" да работи на пълни 24 часа.
 
Междувременно носенето на защитни маски на открити пространства в Гърция вече не е задължително от днес. Това обяви правителството на страната, което оповести вчера редица решения за облекчаване на антиковидните мерки в Гърция.

Изискването за носене на маска на закрити обществени места се запазва без изключения.

От понеделник напълно се премахва полицейският час през нощта в делничните дни, но през уикенда остава забраната за излизане между 1:30 и 5 часа.
 
В ресторанти и барове ограничението за броя на хората, които могат да сядат на една маса, вече става 10 души.