Държави, в които можете да получите гражданство срещу пари

Държави, в които можете да получите гражданство срещу пари

Доста хора искат да се установят в чужбина за постоянно. Някои са склонни да купуват гражданство в страната, където искат да се установят. Парите могат да ви купят всичко, което е нужно за да бъде издадено гражданство в някои държави. Закупуването на гражданство в брой само по себе си се определя като гражданство чрез инвестиция, при което купувате недвижим имот например, който ви дава гражданство на страната, в която сте закупили имот. Ето някои страни по света, които продават гражданство срещу кеш:

Турция

Програмата за гражданство на Турция чрез инвестиция получава достъп както до европейските, така и до азиатските пазари. Трябва да направите дарение от минимум 250 000 долара. Основното време за обработка на заявлението е от шест до девет месеца, започвайки от подаването на заявлението до одобрението му. Основните предимства включват посещение на много страни без необходимост от виза. Ако кандидатурата е успешна, може да имате право на E-2 виза, която ви позволява да работите и живеете в САЩ за пет години.

Черна гора

Минималната инвестиция тук трябва да бъде 350 000 евро, от които е 250 000 евро, инвестирани в недвижими имоти, а останалите 100 000 се даряват на страната. Срокът за обработка на заявлението, докато бъде одобрено, е около три месеца.

Сейнт Китс и Невис

Сейнт Китс и Невис предлагат интересни предимства със своето гражданство, като например е разрешено двойно гражданство. Не се нуждаете от минимален престой, визата е безплатна или се предлага при пристигане и ви позволява да пътувате до 157 различни дестинации. Кандидатът за гражданство трябва да е навършил 18 години и да отговаря на изискванията, посочени от правителството.

Сейнт Лусия

Сейнт Лусия предлага гражданство срещу пари в брой и включва предимства като паспорт, който ви дава безвизово влизане или виза при пристигане за над 146 дестинации. времето за кандидатстване за гражданство е от три до четири месеца. Сейнт Лусия също одобрява двойното гражданство.

Доминика

Доминика иска минимално дарение от 100 000 долара за ви се даде гражданство там. Времето за обработка на заявлението е три месеца и някои от ползите са безвизово пътуване до 152 дестинации, включително шенгенските зони и др. Инвестиционната програма стартира там през 1993 г. само за да стимулира инвестициите.

Гренада

Гренада има изискване за дарение от около 150 000 долара във всеки от одобрените от правителството проекти за недвижими имоти. Времето за обработка на заявлението е три месеца и осигурява безвизово пътуване до 153 страни по света, пише money.bg. Програмата за гражданство на Гренада стартира през 2013 г. Гражданството на Гренада също предлага достъп до виза E2, както при Турция.

Антигуа и Барбуда

Основните ключови предимства от получаването на гражданство в карибските Антигуа и Барбуда са, че ви дава правото да се преместите от там в Хонг Конг, Сингапур, европейските шенгенски зони и т.н. Трябва да дарите около 100 000 долара на националния фонд за развитие на Антигуа и Барбуда. Времето за обработка е около три до четири месеца.

Напишете коментар
captcha

Виж още

Кой не иска да отиде на ваканция и да не мисли за нищо друго, освен за
Гръцките острови се напълниха с турски туристи преди началото на сезона. В знак
Излизайки от жп гарата в Лозана, всичко е непокътнато. Няма графити по
Добре, пътуването в Европа не се изчерпва само с гледане на хора с бира, но за
Един от най-красивите плажове в Близкия изток е заобиколен от къмпинги и е
Пролетта е сезонът на водопадите и ако и вие обичате такива природни красоти,